Un bărbat din Vietnam a fost condamnat la închisoare pentru „răspândire de boli infecțioase periculoase” după ce a încălcat regulile de carantină și a transmis Covid la cel puțin opt persoane. Individul s-a întors într-un oraș din sudul țării dintr-o zonă considerată focar – Ho Chi Minh City fără a sta 21 de zile în carantină.

Un tribunal din Vietnam a condamnat un bărbat la 5 ani de închisoare pentru încălcarea regulilor stricte de carantină și răspândirea virusului SARS-CoV-2, potrivit The Guardian. Le Van Tri, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat luni pentru „răspândire de boli infecțioase periculoase”. Procesul a durat o zi la curtea populară a provinciei Ca Mau din sud, a informat agenția de stat de știri din Vietnam. Vietnamul a fost lăudat anul trecut pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid-19, grație testării în masă, urmăririi persoanelor de ”contact”, restricțiilor stricte la frontieră și carantinei. Noi focare apărute la sfârșitul lunii aprilie au pătat imaginea țării.

„Tung a călătorit înapoi la Ca Mau din Ho Chi Minh City și a încălcat reglementările de carantină de 21 de zile. A infectat opt ​​persoane, dintre care una a murit din cauza virusului după o lună de tratament”, potrivit presei de stat. Ca Mau, cea mai sudică provincie din Vietnam, a raportat doar 191 de cazuri și două decese de la începutul pandemiei, față de cele aproape 260.000 de cazuri și 10.685 de decese din focarul de coronavirus din țară – Ho Chi Minh City. Vietnamul luptă împotriva unui nou val de Covid care a infectat peste 536.000 de oameni și a ucis 13.385 de persoane, majoritatea în ultimele luni.

/observatornews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.