AcasăFashionŞeful Pentagonului, în Vietnam, pentru a da un impuls relaţiilor de securitate,...

Şeful Pentagonului, în Vietnam, pentru a da un impuls relaţiilor de securitate, în pofida preocupărilor privind drepturile omului

-

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a încercat joi să dea un impuls relaţiilor de securitate cu Vietnamul, care s-au adâncit constant pe măsură ce ambele ţări observă tot mai alarmate activităţile Beijingului în Marea Chinei de Sud, relatează Reuters.

În ciuda relaţiilor militare mai strânse, la peste patru decenii după încheierea războiului din Vietnam în 1975, administraţia preşedintelui Joe Biden a transmis că există limite în relaţii până când Hanoiul face progrese în domeniul drepturilor omului.

Vietnamul a devenit cel mai vocal adversar al revendicărilor teritoriale chineze în Marea Chinei de Sud şi a primit echipament militar american, inclusiv nave pentru paza de coastă.

Înaintea unei întâlniri cu omologul său vietnamez la Hanoi, Austin a declarat că Statele Unite nu au cerut Vietnamului să aleagă între ţări.

„Unul dintre obiectivele noastre centrale este să ne asigurăm că aliaţii şi partenerii noştri au libertatea şi spaţiul pentru a-şi face graficul propriului viitor”, a declarat Austin.

 

mai mult la  /www.agerpres.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10 Ways to Make Extra Money as a Graphic Designer

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...