Carantină strictă impusă în Vietnam cu ajutorul armatei: Este interzisă ieșirea pentru aprovizionarea cu alimente

Vietnam a mobilizat luni armata pentru a contribui la aplicarea unei carantine stricte în orașul Ho Chi Minh, cea mai mare zonă urbană și actualul epicentru al unui focar extins de coronavirus cu varianta Delta, relatează Reuters.

Autoritățile au impus restricții de circulație în orașul Ho Chi Minh la începutul lunii iulie, iar săptămână trecută au decis să le înăsprească deoarece numărul de cazuri au continuat să crească. Noile măsuri se aplică pentru o perioadă de două săptămâni. După ce a reușit să blocheze apariția de focare COVID pentru mare parte din 2020, fiind dat drept un exemplu de gestionare a pandemiei, situația s-a înrăutățit în 2021 pe fondul noilor variante ale virusului. În total, Vietnam a înregistrat 358.456 de infecții și cel puțin 8.666 de decese. Orașul Ho Chi Minh a înregistrat peste 180.000 din numărul total de cazuri – jumătate din totalul țării – și 7.010 decese, reprezentând aproximativ 80% din decesele națiunii, potrivit Ministerului Sănătății.

Citeşte întreaga ştire: Carantină strictă impusă în Vietnam cu ajutorul armatei: Este interzisă ieșirea pentru aprovizionarea cu alimente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.